Aj aj aj...
[DATUM: 2010-04-29 TID: 17:40:17]

Aj aj aj...
Svante ramlade nyss med jättehårt in i skohyllan. Slog upp ett stort hål på insidan av underläppen. =( Gud va det blödde... Massor! =( Stackars liten. Han hade bara sovit en gång idag så han somnade på mitt bröst efter det. Lite mysigt ändå.. =) Världens fläskläpp.. Hoppas den går bort fort. Han har otur just nu. Hostan ville inte ge sig inatt heller.. =( Han hostade och hostade.
Men det blev inte lika illa som igår natt. Tur!!





Idag har jag planterat ut lite Penseér. Blev så fint så! =)
Sen tog vi dte lugnt på dagen, vi sov lite och gjorde fint i köket.
Efter att vi hämtat Stella så åt de mellis och jag vattnade blommorna och gjorde fint det sista i köket. Sen satt vi i soffan och sjöng lite. Sen ville de gå in på Stellas rum och leka. Så det gjorde vi. Jag satte igång och möblera om. Det blev jättebra. Lite finslipning kvar. Men det blev jättefint! =)



Låter Stella springa utan blöja ibland för att se hur det går. Hon har aldrig kissat på pottan än. Men än så länge har hon sprungit utan blöja och lekt i en och två timmar utan nån olycka! =) Jätteduktig tjej!! Två gånger har hon sagt att hon "måste kissa" och sprungit till pottan. Men då har hon bara lagt av två superfjärtar! Hahaha... Men det är en början! =)



Är så himla trött på min tå/fot nu.
Kan det aldrig sluta att göra ont??? =(

Nej, slänga ihop lite mat till familjen nu. Spagetti och baconröra eller
makaroner och köttbullar? Mycket avancerat idag.. Haha.. =)


Trösklar, passa er! =P
[DATUM: 2010-04-28 TID: 20:49:37]


Nu går Svante över trösklar utan att hålla i sig! =)


Jobbig natt...
[DATUM: 2010-04-28 TID: 14:48:42]

Hej på er!
Blev en jobbig natt inatt...
När jag sovit 30 min vaknade jag av att Svante har världens hostattack. Den vägrar ge sig och han hostar så han får kväljningar hela tiden.. =( Hans andning blir sakta skrovligare och jobbigare. Märker att det är falskkrupp som är påväg att smyga sig på. (Känner igen det efter att Stella haft det) Så han fick Mollipect (slemlösande  hostmedicin), nässpray, öppnade hans fönster och försökte hjälpa honom på alla sätt som vi kunde. Tillslut så gick det bättre och hostan gick över och han somnade. Sen fick han en hostattack vid fyratiden. Då frös han nog lite också, så jag stängde fönstret och han fick lite mat. Då somnade han om. Härligt nog så sov båda barnen till 7.30! Lyx! Och det var nog tur, vet inte hur jag hade orkat annars.. =/

Svante är ju inge sjuk i övrigt. Bara hosta som inte vill ge sig.
Så jag bestämde mig för att vi ändå skulle gå på kyrkis! Kul att träffa lite folk! =)

Stella älskade mackorna idag! Hon ville bara ha mera! =)


Tillslut så blev han trött och somnade sittandes i matstolen.
Jobbig natt tror jag. =S

Nu tänkte jag att ni ska få lite blandade bilder från tidigare i veckan. =)


I söndags firade vi Johan och Agnes som hade fyllt år men vi hade inte hunnit ses. =) Så grattis i efterskott till dem!


Svante var också fin, men honom fick man hålla fast! Hehe..


På kvällen var Stella på sitt bästa humör.. =S


Så himla fin!! <3


Det är inte lätt att få dem på samma bild!
Full fart hela tiden!


Vi har klippt alla träd! Tack för all hjälp från familjerna!
<3


Stellas nya favvoplats! Sandlådan!! =)


Och Svantes... =)
Han ska bara klättra upp och ner i trappen på altanen hela tiden.


Söta!! Svante stoppar sand och allt som går i munnen.. =S
Det är väl sådär..

Nej, nu tror jag att min sjusovande dotter har vaknat.
Ska kolla till henne och sen tänkte jag att vi ska ta en sväng till Sala.
Ska köpa hörselkåpor till Svante att ha på Valborg. Sen en sväng till Coop. Sen får vi se vad vi orkar. Vore bra om vi hann in på Lindex och sen skulle jag vilja mata änderna vid dammarna. Men vi får se vad som orkas och hinns med..
Kram på er!! =)


Dagens bilder.. =)
[DATUM: 2010-04-26 TID: 14:22:17]

Halloj!
Gick fint att handla idag! Barnen skötte sig exemplariskt! =)
När vi kom hem åt vi allihopa och sen har båda sovit sen dess.
Själv så satte jag mig i solen på altanen och läste skvallertidning.
Mycket skönt!! =)
Nu hoppas jag att de vaknar snart. Då ska vi äta lite jordgubbar till mellis och sen drar vi till Sala. Vi ska möta upp Johan och kika på skor till barnen. Det behöver gympaskor. Nu hade de ta 3 betala för 2 på Eurosko i Gallerian. Köpte skor där förra sommaren till Stella. Kanonskor! Så jag hoppas på att hitta lika bra nu!

Här kommer lite bilder från dagen:

Idag var de riktigt våriga med vårjackor och gympa skor! Härligt! =)


Jag orkade inte fixa mig utan körde på osminkat och ruffsigt hår. =)


Stella fick gå med minivagn idag. Det gillades och hon hade fullt upp med att syra vagnen och att tvättservetterna skulle ligga rätt i vagnen. =)


Jag köpte åtta Höganäskoppar. Väldigt fina!! =)


Stackars Svante. Han missbedömde när han skulle ta tag i bordet när han kom gående. Han slog i riktigt hårt och det kom till och med lite blod. Aj aj aj.. =(

Nej, nu hör jag en liten Stella som ropar på mamma. =)
Kram på er! =)


Skönt beslut!
[DATUM: 2010-04-26 TID: 08:05:12]

Gooodmorgon!
Solen skiner och allt känns väldigt bra idag!
Igårkväll pratade jag och Johans en massa. Vi bestämde att det är bättre att börja med plugget i höst istället för 31 maj. Så nu kommer jag söka Naturvetenskap B till September eller nåt. Det känns kanonbra! =)

Nu ska jag borsta tänderna och klä på barnen- Sen åker vi mot Västerås. Ska storhandla på Coop. Tänkte att Stella ska få ha en liten kundvagn och hjälpa mig att handla Får se hur det går.. =)
Efter det ska vi hem coh ät alunch och barnen ska få sova. Sen funderar jag på om vi ska åka till Sala och handla lite skor till dem. Vore på tiden. Men vi får se...

Nej, måste sticka!
Kram..


Dumma fot!!
[DATUM: 2010-04-24 TID: 08:59:04]

Godmorgon...

Vet inte vad som har hänt med min fot under natten.. Vaknade med smärta i stortån och trampdynan där. Gör såå ont och dte blir bara mer och mer svullet. Vet inte vdet det är. Nån inflammation eller nåt tror jag. Har iaf smörjt in med smärtstillande och lindat foten för lite stöd. Måste gå snett... =( Inte kul... Ska slänga i mig en Ipren och åka till jobbet snart. hoppas på mer folk än igår. Lite för segt igår.. =/

Skulle hellre vara hemma med min fina familj som är ute i trädgården och klipper träd och myser... <3

Nej, borsta gaddarna och åka kanske..
Kram.. <3


Framtiden..?
[DATUM: 2010-04-22 TID: 13:38:41]

Hej på er!
Ja, hur ska dte bli i framtiden. har många olika vägar att välja på känns det som. Fick bli både taggad och lite nedstämd hos studievägledaren igår. Hon sa att på Undersköterskeutbildningen så finns det endast få platser. Dessa kommer prioriteras för folk som är arbetslösa. SÅÅÅ VÄRDELÖST!! Känns som om man är utan jobb så får man hjälp med allt. Men bara för att man har jobb så kan man inte få byta bana eller gå vidare. Blev rätt så sur...
Sen när jag kom hem och skulle kika lite på högskolor istället så funkade inte min pin på studera.nu.. *suck*

Men nu på förmiddagen har jag iaf vart till Sala och skickat in min ansökan om att läsa Naturkunskap B. Förhoppningsvis kan jag läsa den redan 31 maj. Då kommer jag hinna fixa betyg i det innan höstterminen och kan eventuellt söka iaf. Kommer nogt inte kommer in för intagningarna har hållt på lä'ääänge då.. men, men..
Försöka går ju alltid. Kommer nog söka både undersköterska och sjuksköterska. Kanske nåt mer också. Vi får se..

Nej, nu ska jag coh Svante åka och hämta Stella.
Vi tänker INTE gå i det här pissvädret..
Kram på er/Positiva jag.. =S


Surpuppa!
[DATUM: 2010-04-21 TID: 09:31:47]

Godmorgon!
Stella har vart på riktigt pissigt humör hela morgonen. *suck* Så pass att jag betsämde mig för att strunta i kyrkis precis när vi skulle iväg. Jag orkar inte med mer gnäll. Vi tar en sväng till mamma i Västerås. Hon kan behöva lite uppmuntran..

I eftermiddag ska jag till en studievägledare i Sala. Får se om det ger mig nåt mer. Jga hoppas det! Vi får se... Tell you more later..


Nej, försöka få på Stella kläderna och åka kanske..
Kram..


Shopping!
[DATUM: 2010-04-20 TID: 16:26:46]

Jag är sååå shoppingsugen! Vill åka till Västerås eller Solna och bara tooookshoppa! Både till mig och barnen. Men känner att jag borde spara lite på pengarna.. =( Längtar tills jag får tillbaka på skatten, ska bli skönt! =)

Var iaf in på H&Ms hemsida och shoppade lite. Gjorde lite fynd och utnyttjade en rabatt så för 350 kr så fick jag en klänning till mig och Svante fick en huvtröja, två t-shirts, mjukisbyxor och en skjorta! Mycket för pengarna!! =)

Nej, nu ska jag gå och se om köttgrytan är klar än. Slänga i det sista och sen skala potatis. Ska bli sååååå gott!! =) Johan är iväg och räknar på ett jobb utanför Enköping, så han blir lite sen hem. Men jag längtar! <3

Både Svante och Stella har vart supergoa idag. Alldeles lugna, tysta och lekt i sin egna lilla värld hela dagen. Väldig skillnad från igår! Härligt! Idag gick det bättre på dagis och Stella hade vart som vanligt. Me like! =) Roligare för henne då. När vi kom hem så kikade vi lite på baksidan. Våren drar fram med stormsteg!


Busgrodan! <3


Blåsippor!


Vitsippsknoppar! <3


Rabarberpaj here I come!


Monica var här och klippte Stella och Johan igår.
Stella var jätteduktig och ville klippa mer när hon var klar! =)

Nej, gå och skala potatis nu kanske. Köttgrytan är i princip klar. =)
Kram


Dagens..
[DATUM: 2010-04-20 TID: 08:22:16]

Godmorgon!
Har haft en mysig morgon! Vaknade vid sju av att Stella vaknade och ville komma in till mig och mysa. SÅ vi låg i sängen och kramades lite. Sen var det dax att gå upp till lilla busSvante. Sen har vi ätit välling, klätt på oss och bara haft dte allmänt bra. =)

Idag blir det lugnt. Jag känner mig lite trött och har MASSOR med bloggar att läsa. Så det blir nog en lugn dag. Skönt! =) Fast jag längtar lite efter shopping.... =S Men det får bli en annan dag!

Nehepp, ska snart gå till dagis.. Kram.. <3


STOOORA SVANTE!!
[DATUM: 2010-04-19 TID: 16:10:09]

Halloj!
Gud så stor han är, min "lilla" grabb!
Han väger 10,9 kg och är 78 cm lång! Så stor var Stella vid 1,5 årskontrollen! Herreguud! Älskade ungar!!

Sen är jag extra glad för Svante har fått plats på samma dagis som Stella! Blir lite tidigare än tänkt, men det blev så pga semestrar och lite sånt. Skönt att det löst sig så jag kan jobba mina 2 veckor i sommar.

Snart så ska jag slänga ihop lite mat. Köttbullar och spagetti blir dte. Yes! Haha.. Sen ska jag åka och lämna tillbaka mina skidor och pjäxor i Vagersta. Får skynda mig, för sen kommer Monica, Hans och pojkarna. Monica ska klippa Johan och kanske Stella. Sen ska Hans titta på löpbandet. Hoppas för allt i världen att han får igång det. Fast nu är dte ju iofs fint ute, men vore bra med en möjlighet till.. =)

Nej, nu ska jag laga mat!
Kram kram.. <3


Idag har det släppt!
[DATUM: 2010-04-18 TID: 20:37:25]

Idag har det släppt rejält för Svante! =D
Han har gått, gått och gått!! Massor, nästan hela tiden. Inte jätte långa sträckor. Men tolv steg som max tror jag. Men han har verkligen knatat omkring hela tiden och han har blivit jätteduktig bara idag! =D Så himla kul!!



Ikväll har Tomas vart här och ätit pizza och myst lite. Nu ska Stella lägga sig. Dagisdax imorgon. Jag och Svante ska till Sala och eventuellt träffa Anna K och Thilde. Sen ska vi till BVC och mäta och väga Svante. Det ska bli väldigt spännande att se vad min 10,5 månadskille väger! =)

Nej, göra välling till skruttan. Hoppas på en lugn natt, för jag är jättetrött..
Godnatt kära ni!


IDRE med bildbomb!!
[DATUM: 2010-04-18 TID: 09:16:03]

Godmorgon kära läsare!
Vi har vart på semster en vecka. Därav bloggpausen.
Vi har vart i Idre en vecka tillsammans med mamma, pappa, Anna, Robert, Leo, Malin, Daniel och så hela vår familj. Vi har haft en kanon vecka, underbart väder för dte mesta, en rymlig och väldigt fin stuga, underbar utsikt, fina skidåkning, härlig tur på längdskidor, spelkvällar, bastukvällar och en massa mys och skratt tillsammans med de som vi älskar mest! <3

Tyvärr slutade veckan lite snöpligt med en olycka i torsdags. Det slutade med besök i sjukstugan för Stella, Svante och mamma.. Väldigt obehagligt och alla var väldigt skakade. Men olyckor händer väldigt fort.. =( Tur i oturen så slutade allt relativt bra. Stella och Svante fick skrapsår i ansiktena och var chockade och omtumlade. Mamma hade vridit till knät och blev sängliggandes sista dagarna. Johan var jätte chockad. Man blir så maktlös ibland. Fy så hemskt det var... Jag är glad att jag inte var där och såg allt.. Tur att allt gick så bra! <3
Jag älskar er så fruktansvärt allihopa! <3
Nu hoppas jag att mammas knä blir bra fort!

Här kommer MASSOR med bilder. =)


Hejdå! Nu åker vi till Idre!! =D


Whiskey, kaffe och bulle i solen när vi kom fram!


Många bastukvällar blev det!


I liften första dagen i backen. <3


Klarblå himmel, några plusgrader och SOOOL!!


Tuffingen och jag är ute och spanar på de andra när
de kommer åkande ner i backen.
Vi bodde preci sbredvid backen så man kunde bara gå ut. =)


Johan in action.. <3


Och så kommer Malin också.. =)


Vi tog en promenad med barnen i det fina vädret!


Solning på balkongen.. =)


Vi har haft mycket mys med våra älskade barn.. <3


Trångt i soffan, fullt med mys! <3


Längdtur i Grövelsjön!
Underbart!!


Svettigt, men underbart vackert!!


<3


Och så ut i backan igen! =)


Jag och Stella var till badhuset och röjjde en eftermiddag! =)


Sen kom den där snöpliga olyckan på fredagen..
Mamma får knät lindat,, Aj aj aj..


Och Stella fick ansiktet skrapat...
Jag är så tacksam att det inte hände nåt värre!
Skenande pulka i en slalombacke är en mardröm!


Svantes nyskrapade ansikte..
Han hade också faslig tur med tanke på flygfärden som han gjorde..


Jag coh Svante i på promenad innan olyckan..


Leo har växt massor och är så himla fin! <3


Det buggades på fredagskvällen.. =)


Det spelades Alias många kvällar.. =)


Vi avslutar med en morgonmysbild från sista dagen.

Vi har haft enunderbar vecka! Tack för alla allihopa! Jag älskar er!! <3



Bloggpaus..
[DATUM: 2010-04-10 TID: 21:48:30]



Kommer inte skriva på ett litet tag nu... Minst en vecka...
Hoppas ni har överseende så hörs vi snart igen!


Svårstartad..
[DATUM: 2010-04-08 TID: 14:09:43]

Oj oj oj...
Svante somnade direkt när jag lade ner honom 12.30. Det gjorde jag med... Hahaha... Sen ringde syster Anna 13.40 och jag sov sååå djupt! Vaknade och var alldeles groggy. Har inte kommit igång än. Känner mig helt slut..

När barnen vaknar så tänkte jag att vi ska gå ut en sväng. Gå till Valvet och sen hem. Har fått en bikini på posten. Tvivlar på att den är bra, men vi får se.

Ikväll ska vi äta pitabröd, gud så gott!
Nej, Stella är vaken!


Hejja Svante!!!
[DATUM: 2010-04-08 TID: 07:43:12]

För typ en vecka sen så lärde sig Svante att klättra upp på vår säng. Snart tog han sig upp i soffan och allt annat i samma höjd. Ha nhar dock inte kunnat ta sig ner. Men idag så ålade han sig ner, med fötterna först! =D Sen gjorde han så massor med gånger. Upp och ner, upp och ner! HÄRLIGT!! Känns lite tryggare då. Vi får fortsätta öva!

Här hemma är dte full fart. Om 50 min kommer svärfar Lars hit och ska passa barnen nån timme. Jag ska åka till Sala och handla en massa mat. =) Sen ska jag hemåt och laga massa mat och fixa och dona. =)

Hinner inte skriva nåt mer. Ska snabbläsa några bloggar. Sen måste jag borsta tänderna och skriva handlingslistan. Orkar inte sminka mig idag. Färgade ögonbryn och fransar imorse. Får bli mjukisdag. Ska ju ändå bara en snabbis till Coop och sen vara hemma. =)

Nej, ha en bra dag! <3


Fullt upp, besvikelse, galenskap...
[DATUM: 2010-04-07 TID: 08:25:30]

Halloj!
Himla fullt upp just nu. Syrran var här tisdag-fredag, sen var påsken fullspäckad med vänner, släkt, bilturer, middagar, tivoli, marknad, sol och en massa mys. <3
Snart åker vi till Idre och det ska bli härligt med har väldigt mycket att förbereda..

Blev så himla besviken nyss.. Utbildningen jag tänkt söka blir inte av i höst. Börjar först i vår.. =( Men jag får väl söka i Västerås istället.. =( Har iaf bokat möte med en studievägledare efter Idreresan.

Svante är alldeles tokig nu. Han har lärt sig att klättra. Upp i sängen, upp i stolar, soffor, tv-bänk, på skrivaren osv... Han har dock inte lärt sig att klättra ner. Det här är aaaaaaningens drygt! Visst, kul att titta på honom. Men nyss när jag försökte klä på Stella fick jag springa ifrån 8 ggr för att lyfta ner lilleman.. *suck*

Nej, snart ska vi på kyrkis.
Kram på er..


RSS 2.0