Fiber tekakor a´la Gunnel!
[DATUM: 2011-11-07 TID: 09:44:36]

här kommer receptet på mammas supergoda fibertekakor!
De är berikade med havregryn och vetekli. Saftiga och fylliga
i smaken! =)





6 dl mjölk
3 dl havregryn
100 g smör
50 g jäst
0,5 msk socker
2 tsk salt
1 dl vetekli eller havrekli
ca 11 dl vetemjöl

Häll hälften av mjölken över havregrynen i en bunke och låt svälla i 1 timme. (Det kan stå i kylen över natten)

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, ljumma till 37 grader.
Smula ner jästen i degvätskan. Rör om så att jästen löser sig. 
Häll alltsammans över havregrynen i bunken.

TIllsätt socker, salt, vetekli och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca: 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig.

Dela den på mitten och rulla två längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma till bullar.
Platta ut dem till ca: 10 cm i diameter. Nagga dem. 

Låt jäsa övertäckta i ca: 30 min.

Grädda i ugn vid 225 grader i ca: 13-15 min.

Låt kallna på galler under bakduk.

Supergott!!!! =D



Kommentarer
Postat av: Syster Malin

Mmm mmm mmmmm! Gud så gott..

2011-11-07 @ 13:12:21
Postat av: Malin F

Menar du 6 dl mjölk?

2011-11-12 @ 07:27:51
Postat av: carro

det står att det ska svälla 1 timme sen står de att de ska vara i kyl över natten ?

2011-11-15 @ 15:22:38
Postat av: carro

alltså vad är det som ska stå i kyl över natten :)?

2011-11-15 @ 15:27:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0